Vinuri Romanesti

Domeniul Bogdan Primordial Cuvee 2014

O surpriză plăcută acest vin, asamblaj din trei soiuri albe (Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel și Chardonnay) vinificate în vase de stejar și obținut din strugurii cultivați/îngrijiți după regulile viticulturii biodinamice.

Crescuți pe meleaguri dobrogene, strugurii beneficiază de mult soare, atât de benefic asigurării unui rest de zahăr natural dar mai ales de proprietățile și calitățile solului, pe alocuri calcaros. Viile Domeniului Bogdan sunt situate exact în inima Dobrogei, lângă localitatea Peștera, jud. Constanța.

Acest Cuvee 2014 stârnește negreșit din prima curiozitate, prin prisma faptului că vine cu o etichetă agățată pe gâtul sticlei unde se precizează faptul că Luca Maroni l-ar fi punctat cu 96p (pe o scală de punctaj despre care găsiți detalii aici). Domeniul Bogdan Primordial Cuvee 2014De aici și dorința noastră să vedem cum stă treaba cu acest vin!

Domeniul Bogdan Primordial Cuvee 2014 are o culoare galben pai deschis, limpede, cristalin. Aromele sale te conduc cu gândul la vinurile din regiunea franceză Chablis, se simt note de unt, lemn dulce, fructe de vară, piersici, caise, într-un mix elegant și foarte fin.

Gustativ se prezintă mult mai intens, susținut de aciditatea sa și chiar de o tentă ușor minerală ce-l îmbracă frumos. Citricele, fructele exotice (papaya, banane, maracuja), notele de vanilie discrete (dar prezente când trebuie) fac din acest vin unul complex și rafinat. Post-gust lung, definit de aromele de citrice și fructe confiate. Un vin interesant, îl găsiți prin magazinele specializate din online pe la 65 – 70 Ron.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi