Vinuri Romanesti

Domeniile Sâmburești Roze 2012

Domeniile Sâmburești au reușit să-și completeze portofoliul de vinuri cu un roze, un vin ce s-a dovedit în ultimii ani o veritabilă revelație, consumul de roze fiind în creștere în țara noastră. Roze-ul s-a dovedit a fi un vin versatil, deopotrivă apreciat atât de domni cât și de doamne sau domnișoare, ușor de asociat cu multe preparate gastronomice. Vinul produs de Domeniile Sâmburești provine din varietatea de struguri Cabernet Sauvignon, care se pare că se simte cel mai bine pe dealurile molcome ce coboară lin spre râul Olt și unde condițiile pedoclimatice favorizează cultura viței de vie.

Tocmai din acest motiv, calitatea vinurilor produse aici depinde foarte mult de proprietățile solului, Sâmbureștiul fiind binecuvântat cu pământuri excepționale pentru vie. Solul cu bolovanii prinși în textura luto-nisipoasă reprezintă un adevărat rezervor de energie, ce captează căldura zilelor și o eliberează noaptea, ajutând astfel strugurii să se coacă mai bine  și să-și înmagazineze zaharurile pe îndelete, atât de necesare unor vinuri de calitate.

Roze Domeniile Sâmburești 2012 are o culoare intensă, roz asemănător fructului de rodie proaspăt tăiat, limpede, cristalin, ce te învăluie atrăgător printr-un nas ce surprinde plăcut prin prospețimea sa, caracterul fructat și echilibrat. Aromele fructate amintesc de cireșe coapte, căpșuni, frăguțe și note minerale delicate. Gustativ se continuă în același registru, într-un echilibru DSCN5436surprinzător între aciditate, mineralitate și alcoolul său (14%) ce scoate în evidență aromele intense.

Noi l-am asociat lângă piept de pui condimentat, învelit în felii de prosciutto, alături de o salată. Pieptul de pui, presărat cu un praf de sare, un strop de oregano, uns cu muștar, stropit cu puțin Roze de Sâmburești, împănat cu puțin cașcaval, o feliuță de gogoșar și o felie de ciuperci, învelit în felia de prosciutto, s-a rumenit domol la cuptor circa 35 de minute, la o temperatură de 180°. Rezultatul? Îl vedeți în imaginea alăturată! Iar Roze-ul Domeniile Sâmburești 2012 a fost o alegere perfectă, lângă un preparat care se poate servi cu orice fel de garnitură. Poftă bună!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi