Vinuri Romanesti

Domeniile Sâmburești Pinot Noir 2013

Iată că și Domeniile Sâmburești vin cu noutăți în acestă toamnă. Astăzi vom aminti una dintre ele și anume Pinot Noir-ul 2013, ce a fost vegheat îndeaproape în drumul său de la strugurii din vie și până la vinul din sticlă de către Federico Giotto, un cunoscut expert italian de vinuri ce a început să acorde consultanță producătorului din podgoria Sâmburești. Ar trebui să reamintim faptul că Pinot Noir este un soi mai capricios, însă eforturile oenologilor de la Sâmburești se pare că nu au fost de prisos.

Pinot Noir 2013 de la Domeniile Sâmburești este un vin roșu sec, culoare roșu intens, cu inflexiuni rubinii, strălucitor, întâlnim arome olfactive subtile și elegante de fragi bine copți, petale uscate de trandafiri și cireșe negre. Domeniile Samburesti Pinot Noir 2013Gustativ regăsim arome de fructe roșii de pădure (dominant coacăze roșii), tușe plăcute de lemn dulce, ceva taninuri încă verzi, iar spre final condimente.

Un vin plăcut, mai delicat, versatil, perfect pentru preparate culinare din carne albă de vițel, miel, friptură de porc, vânat de pasăre. Temperatură optimă de servire 16 – 18 grade C. Îi acordăm 83p, cu precizarea că a fost o surpriză plăcută pentru primul Pinot Noir produs la Domeniile Sâmburești.

24 Comentarii

24 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi