Vinuri Romanesti

Domeniile Sâmburești Pinot Noir 2013

Dacă în ultima vreme tendința noastră de a testa și evidenția vinurile premium (atât românești cât și străine) a fost mult mai pregnantă, în detrimentul vinurilor de retail, adică a celor care se găsesc pe rafturile din magazine și supermaket-uri, ne-am propus ca în acest an să aducem în prim plan și vinurile care poate pe undeva au fost neglijate pe nedrept.

Aș reaminti faptul că în serile de degustare și evaluare a vinurilor cu expunere în segmentul Horeca, organizate de Tastevin Confreria Vinului, pe categorii de prețuri, s-au regăsit și o parte dintre vinurile pe care le întâlnim zi de zi la raioanele dedicate acestor produse în majoritatea magazinelor.

Am revazut recent cum se prezintă un Pinot Noir din 2013, produs de Domeniile Sâmburești, vin roșu sec, ce a evoluat frumos. Acesta dezvăluie o culoare roșu intens, cu inflexiuni rubinii. Regăsim arome olfactive subtile și elegante de fragi bine copți, petale uscate de trandafiri, cireșe negre și lemn dulce.

Pinot Noir Domeniile Samburesti 2013Gustativ sunt pregnante aromele de fructe roșii de pădure (coacăze roșii), vanilie, condimente (cuișoare, coriandru, ienibahar). Totuși, să nu omitem faptul că vinul a fost vegheat îndeaproape în drumul său de la strugurii din vie și până în sticlă de către Federico Giotto (un cunoscut expert și oenolog italian), ce acordă consultanță producătorului din podgoria Sâmburești.

Un vin plăcut, delicat, versatil, perfect pentru preparate culinare din carne de vițel, miel, friptură de porc, vânat de pasăre și brânzeturi ușoare. Temperatură optimă de servire 16 – 18 grade C. Acum îi acordăm 83,5p, cu precizarea că a fost o confirmare plăcută pentru primul Pinot Noir produs la Domeniile Sâmburești. Îl găsiți la 22-25 de lei în market-uri, la raioanele de vinuri.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi