Vinuri Romanesti

Domeniile Panciu Spumant Brut

Vinurile obținute la poalele Munților Vrancei surprind prin prospețime, dar mai ales prin aciditatea ridicată, specifică zonei Panciu, ce favorizează obținerea de spumante de calitate.

Așadar, reluând tradiția spumantelor românești produse aici, cei de la Casa Panciu (Crama Natura) au reușit, prin investițiile realizate și grație tehnologiilor moderne să ne surprindă plăcut cu vinuri corecte, poziționate într-un palier raport calitate-preț bun.

Domeniile Panciu Spumant Brut, realizat prin metoda tradițională (a doua fermentare la sticlă), din trei soiuri (Fetească Albă, Fetească Regală și Aligote), are o culoare galben pai intens, perlaj fin, constant, iar olfactiv te răsfață cu arome florale și de fructe, în special citrice (lime și grapefruit). Se simt și note discrete, elegante, de pâine proaspătă (de la batonaj – procedeu de amestecare a drojdiilor în masa vinului).Casa Panciu

Gustul său surprinde prin prospețime, aciditate foarte bună și o paletă aromatică senzuală, cremoasă, vibrantă pe alocuri, unde notele fructate (aici regăsim mere galbene – golden și grapefruit), iar pe final notele de fructe confiate și brioșe, fac diferența.

Avem un spumant bine structurat, ferm dar și delicat pe alocuri, echilibrat, elegant și revigorant. Excelent pe final și în post-gust când prospețimea sa parcă te înviorează și unde aromele de grapefruit sunt la putere. Îi acordăm 85p.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi