Vinuri Romanesti

Domeniile Coroanei Segarcea Tămâioasă Roză 2012

Un rose elegant, demidulce, provenit dintr-o varietate de struguri plantată la Segarcea încă de acum 100 de ani, cum se precizează într-o monografie realizată de reputatul prof.univ.dr.ing.Aurel Popa, de la Universitatea din Craiova, Facultatea de Horticultura, în anul 2005.

Odată cu relansarea (după anul 2000) a podgoriei de la Segarcea s-a reuşit obținerea unor butași de Tâmâioasă Roză (derivat din Muscatul de Frontignan, cu boabele de struguri de culoare roz), din viile vechi ce au supraviețiut atâta vreme de la plantarea lor. Tamaioasa Roza 01

Tămâioasă Roză 2012 Domeniile Coroanei Segarcea păstrează aceleași arome distinctive, fiind la fel de impresionant ca cel din 2011 (ce și-a găsit și o binemeritată recunoaştere internaţională, la doar câţiva ani de când s-a început vinificarea sa, cucerind Medalia de Aur la Challenge International du Vin – desfășurat în Bordeaux în anul 2012).

Aromele sale distinctive te conduc spre un mix plăcut de fructe confiate, piersici coapte, fructe albe de vară, busuioc, miere de pădure; se constituie și se definesc mai intens în gust, completat cu arome delicate de petale de trandafiri, dulceață și zmeură. Un final intens, în care aromele sale parcă sunt mai bine puse în evidență și care se continuă într-un post-gust mediu, elegant și delicat. Frapat (ca în imaginile de aici), vinul poate fi servit lângă orice preparat de desert.

1 Comentariu

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi