Vinuri Romanesti

Domeniile Boieru Chardonnay 2012

„Tradiția viticulturii la Ciumbrud se pierde în negura timpurilor. Cronicile ne spun că vinul de Ciumbrud a devenit preferatul Domnitorului Mihai Viteazul din perioada în care acesta a staționat la Alba Iulia (1599-1600).”Dincolo de tradiții și legende, pe aceste meleaguri transilvane, cultura viței de vie a fost bine înrădăcinată, vinurile produse în zonă fiind caracterizate de finețe, echilibru și expresivitate.

Domeniile BoieruChardonnay 2012 de la Domeniile Boieru, zona Cimbrud, podgoria Târnave, obținut din strugurii recoltați din viile amplasate pe versanții însoriți din vecinătatea râului Mureș, unde regăsim condiții excepționale de climă și sol ce asigură toate ingredientele necesare unui vin de calitate.

Vinul nostru este unul sec și se prezintă cu o culoare galben verzui deschis, luminos, limpede. Olfactiv dezvoltă arome fructate proaspete. Regăsim în gustul său mere, pere verzi, citrice.

Vinul are o aciditate ridicată și dezvoltă note intense până în final. Un Chardonnay în care nu se simte baricul, dar care se asociază excelent cu preparate din pește sau fructe de mare.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi