Vinuri Romanesti

Domeniile Anastasia Merlot Rose 2012

Crama Domeniile Anastasia face parte din noul val de producători, fiind o cramă tânără, fondată în anul 2008, odată cu venirea pe lume a micuței Anastasia, fetița proprietarilor, cei ce au avut inițiativa și curajul să se lanseze în lumea vinului. A vinului puțin și bun am preciza, dacă ne gândim că există o suprafață relativ mică de vie (aproximativ 10 ha) cultivată preponderent cu soiurile Merlot, Chardonnay și Cabernet Sauvignon, vinurile produse aici fiind atent lucrate. Recent, am făcut cunoștință cu rose-ul Domeniilor Anastasia, producție a recoltei anului trecut, în cadrul Salonului Național de Vinuri al României VINTEST (ce s-a desfășurat la începutul lunii iunie).

DSCN3150Vinul se prezintă elegant, cu o culoare roz asemănătoare somonului, elegant, limpede, cu o robă frumoasă. Olfactiv te întâmpină cu arome specifice unui merlot tânăr, regăsind note de cireșe, fructe roșii de pădure și parcă ceva urme de trandafir sălbatic.

Gustul este unul proaspăt, revigorant, mai ales dacă vinul este bine răcit, aromele predominante fiind cele de zmeură, căpșuni și cireșe negre, susținute de un alcool (13,5%) integrat bine și relativ discret.

Postgustul este mediu, simțindu-se un rest de zahăr (să nu omitem, vinul este unul demisec). Un vin bun, fresh, de vară, lângă aperitive sau preparate la grătar fiind un companion excelent.

3 Comentarii

3 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi