Vinuri Romanesti

Domenii Fetească Albă 2011

În gama de vinuri Domenii, a producătorului Casa de Vinuri Cotnari, regăsim şi acest vin, o feteasca albă vinificată în sec, producţie a anului 2011, ce se prezintă atrăgător, cu o culoare galben-aurie, limpede şi strălucitor. Alături de celelalte două vinuri din gama Domenii (Busuioaca de Bohotin 2011 demisec şi o Tămâioasă Românească 2011 tot demisec), Feteasca Albă 2011 completează acestă gamă de vinuri, fiind un soi vechi, autohton, cultivat în majoritatea podgoriilor, ce se simte excelent în zona Moldovei.

FA02

Chiar dacă această varietate de struguri nu dă vinuri cu personalitate, este un vin fin, catifelat, ce atrage şi surprinde plăcut. Dar, la fel ca şi celelate soiuri autohtone, din păcate, încă nu este suficient promovat pe măsura potenţialului său calitativ. Vinul se deschide frumos olfactiv, aromele florale de vară fiind dominante, completate frumos de gustul ce aminteşte de fructe exotice – papaya, mango dar şi de fructe autohtone precum mere, pere, însoţite de nuanţe discrete de citrice pe final, cu un post-gust de grapefruit.

Aciditatea sa ridicată îi conferă prospeţime, alături de un nivel al alcoolului de 12,5% ce-i susţine relativ bine aromele, fiind un vin răcoritor, recomandat să fie consumat alături de preparate din carne albă, pește sau aperitive/salate, neapărat bine răcit, la o temperatură de 10–12°C. Un vin echilibrat creat pentru a-ți desfăta și răsfăța simțurile.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi