Vinuri Romanesti

Domenii Busuioacă de Bohotin 2013

Am reîntâlnit Busuioaca de Bohotin de la Casa de Vinuri Cotnari, varianta 2013, la o degustare recentă de busuioace. Vinul are o culoare asemănătoare foii de ceapă, cu tentă spre rose pal, ce te întâmpină cu un nas discret, fin, ce aminteşte de aromele căpşunilor şi frăguţelor de pădure.

Regăsim arome interesante și în gustul său (grație caracterului aromatic al soiului), ce amintesc de fructe de vară, agrişe, pepene galben, caise şi pere – ce se simt cel mai intens, susţinute de o aciditate corespunzătoare și un post-gust mediu, susținut bine de zahărul rezidual (9gr./l).

Domenii 2013Comparativ cu alte busuioace dulci sau demidulci, acest vin demisec se menține pe un palier care te impresionează plăcut și te trimite cu gândul la preparate de gastroniomie. Alcool (12,5%) bine integrat și suficient pentru un vin mai prietenos. Un vin ce se simte excelent lângă preparate din carne de pește, pui, fructe de mare și aperitive ușoare.

Servit bine răcit, la o temperatură de 12 grade C, va fi un vin care vă va surprinde plăcut simțurile. Cum spuneam și cu alte ocazii, ultimul cuvânt îl aveţi dumneavoastră. Asta bineînțeles după ce veţi lua contact cu acest vin!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi