Vinuri Romanesti

Davino Revelatio 2012

Poate dacă ne-am întreba ce reprezintă o revelație, am răspunde simplu: o descoperire, ceva dezvăluit și neașteptat care parcă a adus în prim plan un adevăr ascuns. Dar dacă ne-am referi la revelaţia divină, aceasta, în primul rând, presupune şi implică intrinsec trei aspecte fundamentale: Dumnezeul care vorbeşte; Omul care este imaginea sa; Cuvântul vorbit de el. Prin urmare am înțelege clar faptul că Revelaţia reprezintă ceea ce Dumnezeu îi transmite omului. Dacă ar fi să ne aplecăm puțin asupra celor trei principii, am descoperi că fiecare dintre ele reprezintă legături vitale în lanţul revelaţiei.

Fiecare dintre ele este important și mai ales necesar, asta dacă omul chiar vrea să aibă cunoştinţă despre Dumnezeu. Iar pe Dumnezeu nu l-am putea găsi altundeva decât acolo unde îi este locul – adică în interiorul nostru. Noi înşine trebuie să trăim acea revelație și să înțelegem că Dumnezeu este în fiecare dintre noi, oamenii, aflaţi fiecare pe o treaptă de dezvoltare a conştiinţei specifică maturităţii noastre psihice. El este cel pe care îl aşteaptă fiecare să vină şi să se manifeste în sine şi prin sine, spre mântuirea sa (adicăspre o înălţarea pe o nouă treaptă de armonizare şi dezvoltare). Exact ca o Revelație. Simplă, directă și plină de har.

revAșa cum găsim și acest vin produs de Davino, cu un nume sugestiv, revelator am spune, un vin bine lucrat, o comuniune a două soiuri de struguri, Sauvignon Blanc și Fetească Albă, ce se prezintă sub o mantie frumoasă de o culoare galben deschis cu inflexiuni verzui, nas intens unde regăsim arome florale ample, de miere proaspătă, flori de soc, citrice, plus note ierboase plăcute. Gustativ te încântă un mix de arome de citrice, tușele de lămâie intercalându-se discret cu note de grapefruit și ceva agrișe coapte, ce ies la iveală alternativ cu note de fructe de vară (mere verzi, piersici).

Un vin cu o aciditate ridicată, mineral, dens, dar foarte ușor curgătoriu pe gât (bineînțeles receptiv la asemenea arome îmbietoare și revelatoare). Alcoolul (în concentrație de 13,9%) susține bine aromele, acestea fiind integrate elegant. Un vin interesant, bun, cu un preț în jur de 90 de lei/st., dar care își justifică prețul și este în directă consonanță cu motto-ul Davino: capodopere în ediție limitată!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi