Vinuri Romanesti

Davino Flamboyant 2009

Despre producătorul de vinuri Davino am putea spune că nu prea mai are nevoie de prea multă prezentare. Recent am trecut în vizită pe la crama din Dealu Mare, unde oenologul Bogdan Costăchescu ne-a prezentat micuța și cocheta cramă. Dintre vinurile pe care le-am degustat am să remarc astăzi un vin roșu sec, Flamboyant 2009, produs numai în anii de excepție, din strugurii selecționați de pe cele mai bune parcele.

davinoUn vin de meditație i-am spune, un cupaj din soiurile Cabernet Sauvignon (82%) , Merlot (21%) și Fetească Neagră (7%) obținut din struguri selecționați de pe parcelele cu expuneri foarte bune precum și selecție de baricuri diferite, ce se prezintă cu o culoare roșu rubiniu închis, un nas intens, complex, ce aduce în prim plan arome de fructe roșii, note delicate de condimente, vanilie și arome de lemn, totul într-un echilibru bine menținut, ce se transpune și gustativ unde regăsim aceleași note intense de fruct, nucă, vanilie, condimente, taninuri fine ce-i conferă vigoare și un postgust lung, remanent, ce trădează faptul că vinul încă evoluează.

Un vin amplu, expresiv ce te duce cu gândul la potențialul său și la modul cum va evolua și se va desăvârși în următorii ani. Sincer la unele vinuri cuvintele sunt chiar  de prisos. Nu rămâne decât să-l încercați și să vă convingeți. Nu veți regreta experiența.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi