Vinuri Romanesti

Cramposie 2011 Casa Isarescu

Despre Cramposie s-a scris si se va mai scrie. Este un vechi soi de struguri, despre care se spune ca a rezistat in zona Dragasanilor tocmai de pe vremea dacilor. La mosia sa, mostenire de la tatal sau, situata in aceasta regiune cu o veche traditie viticola, guvernatorul BNR produce, din podgoria proprie, cateva tipuri de vin, printre care si Cramposie, un soi aproape disparut la noi in tara, dar care merita toata atentia, vinurile obtinute din aceasta varietate de struguri fiind vinuri proaspete, revigorante, racoritoare, cu o aciditate surprinzatoare ce au un potential inca insuficient exploatat si mai ales slab promovat in exterior pe alte piete.

cramposie oo1

Revenind la vinul nostru, tocmai aceasta aciditate ridicata a strugurilor confera Cramposiei o prospetime tipica si o tenta spumanta (in zona fiind crame ce au reusit sa obtina vinuri spumante deosebite din Cramposie, daca amintim spumantele celor de la Prince Stirbey). Culoarea Cramposiei 2011, produsa de Casa Isarescu, este de un alb-galbui luminos, stralucitor in lumina, aroma sa discreta amintind de mirosul crud al ogorului inverzit si inflorit, notele florale de vara fiind dominante. Recolta anului 2011 a fost vinificata cu o perioada scurta de macerare.  A rezultat un vin frumos, dintr-un soi pur romanesc, ce respecta tipicitatea, excelent, proaspat, revigorant, un vin de cursa lunga, prietenos, cu un echilibru gustativ si cu personalitate distincta pe care il recomandam. Vinul de Cramposie dobandeste o savoare deosebita servit foarte rece, alaturi de preparate din peste sau pui.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi