Vinuri Romanesti

Crama Oprişor Caloian Rose 2016

Rose-ul obţinut din strugurii recoltei anului 2016, poziţionat în gama Caloian, surprinde plăcut, vinul fiind asemănător suratelor sale din regiunea Provence, din sudul Franţei.

Începând de la culoare, un roze deschis, “sweet cherry” să-i zicem, continuând cu aromele olfactive care te cuceresc prin prospeţime, căpşunele, zmeura fiind dominante și terminând cu gustul său, ce se regăsește în aceleaşi coordonate revigorante, tonice, cu fructele roşii completate de note uşor citrice, cu grapefruit în prim plan.

Are aciditate ridicată, alcoolul frumos integrat, post-gust persistent şi răcoritor. De departe este cel mai bun vin roze produs de către Crama Oprișor pe gama Caloian.

Să vă devoalez şi un mic secret! Dacă veţi căuta pe etichetă sau contraetichetă soiul sau soiurile de struguri ce stau la baza acestui vin nu le veți găsi. Pot să vă spun doar că acestea sunt Pinot Noir şi Cabernet Sauvignon, folosite într-o îngemânare antagonică (ce a contribuit decisiv la obţinerea acestui vin), în fapt o combinaţie reuşită ce-i conferă acestui rose eleganţă, prospeţime şi vivacitate.

19 Comentarii

19 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi