Vinuri Romanesti

Crama Budureasca Centenar Fetească Neagră 2015

Lansat recent de Crama Budureasca, într-o ediție de 1918 sticle (+100 rezerva proprietarului), vinul este reprezentativ pentru sărbătoarea Centenarului Marii Uniri, fiind obținut din Fetească Neagră (sub bagheta oenologului Steven Donnely).

Cu o culoare roșu rubiniu intens, vinul se deschide elegant, dezvăluindu-și aromele de fructe negre de pădure, prune uscate, mirodenii și lemn dulce.

Gustativ predomină prunele afumate, vișinele supracoapte, condimentele (piper roșu, cuișoare), iar taninurile ușor evoluate îi conferă un echilibru perfect, în directă consonanță cu aciditatea și alcoolul (14%).

Sticlele din colecția Centenar Alb au pe eticheta, frumos stilizată, harta României Mari, ca un omagiu adus celor care au luptat și s-au jertfit pentru idealurile noastre naționale, acum mai bine de un veac.

Colecția Centenar 1918 se adresează pasionaților de vin și istorie, fiind gândită ca un cadou potrivit în anul în care România sărbătorește 100 de ani de la evenimentul Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.

20 Comentarii

20 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi