Vinuri Romanesti

Crama Bauer Sauvignon Blanc 2014

Un Sauvignon Blanc din 2014 interesant, produs de o cramă tânără, înființată relativ recent (mai exact în anul 2012). Aș mai menționa că winemaker și proprietar este Oliver Bauer, cel care realizează și vinurile Cramei Știrbey. Am revăzut recent acest vin care mi-a plăcut, după ce am avut primul contact cu acesta prin toamnă la serile Tastevin Confreria Vinului și rămăsesem cu gândul la el.

Vinul este alb, sec (chiar „foarte sec” aș spune; are 1,6gr./l rest de zahăr), cu o culoare galben pai deschis, limpede. Primul nas debutează cu arome intense florale, de soc, salcâm, iasomie, direct și pătrunzător.

Ulterior apar și aromele secundare, ce alternează plăcut. Bauer Sauvignon Blanc 2014Gustativ surprinde prin aciditatea ridicată, notele de citrice, măr verde, coacăz alb și fructe de vară împârguite.

O notă minerală interesantă se simte destul de persistent până în finalul lung, completând bine vinul, fermentat parțial pe boștină, fiind păstrat mai mult pe drojdii (ceea ce i-a conferit corp, structură și o personalitate interesantă).

Bun echilibrut între nivelul de alcool (12,5%), aciditate și extractivitate. Comparativ cu multe alte vinuri albe acesta are potențial de învechire, fiind interesant de urmărit evoluția sa în următorii ani. I-am acordat 89p, cu precizarea că evoluția la sticlă s-ar putea să-i mai aducă 1-2 puncte. Îl găsiți prin online la prețuri între 43-45 lei. Merită banii!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi