Cultivat pe o suprafaţă mică de către Crama Bauer, în yona Drăgăşaniului (aici fiind singuul loc din România unde există acest soi), Petit Verdot este utilizat cu precădere în asamblaje, puţine fiind cramele care-l vinifică monocepage. Produs în ediţie limitată (1200 sticle), vinul are o culoare roşu închis, intens, cernelos, violaceu pe marginile paharului.
Aromele sale, la primul contact cu vinul, sunt uşor fructate, regăsim fructe negre de pădure (mure, afine, prune), ierburi aromatice (salvie) dar şi note florale (violete). Gustativ este surprinzător, având un excelnt echilibru între elegant şi rustic, notele sale aromatice alternând şi balansând surprinzător. Fructele negre se întrepătrund cu cele de vanilie, taninurile fiind vioaie iar aciditatea destul de ridicată.
Se simte bine pe vălul palatin, rotund, iar pe final robusteţea sa, relativ ascunsă, revine îndrăzneţ. Un vin roşu care va face deliciul celor care vor să cunoască şi altceva, fiind un experiment absolut reuşit.