Vinuri Romanesti

Crama Basilescu Busuioaca de Bohotin 2011

Când întâlnești o Busuioaca de Bohotin vinificată în demidulce (sau dulce), pe unii dintre noi îi mai duce gândul, invariabil, la vinurile care se găseau prin anii ’90. Este vorba de acele licori bahice dulci, care aveau pe etichetă scris soiul strugurilor din care provenea vinul, adică Busuioaca de Bohotin. Despre gustul și aromele acelor vinuri mai bine mă abțin să comentez. Dar lucrurile, spre binele tuturor, nu mai stau așa. Cramele care au apărut, reînființat sau modernizat în ultimii 25 de ani au adus schimbări majore în cazul vinurilor obținute din soiul Busuioacă de Bohotin (de la vinificare în sec la dulce).

Crama Basilescu are în portofoliu un astfel de vin, demidulce, o Busuioacă de Bohotin producție 2011 (realizată de către oenologul Gabi Lăcureanu în perioada când lucra pentru Basilescu).oenolog.ro busuioaca de bohotin 2011 crama basilescu vin dulce sweet wine Vinul are deja câțiva ani buni, se prezință cu o culoare galben pai intens, cu tente spre chihlimbar, limpede și cristalin.

A dezvoltat un buchet interesant, în care domină notele de fructe coapte (piersici, pere), flori (caprifoi, iasomie), miere, smochine confiate, busuioc uscat. Pe final se simt persistent note de caramel și miere zaharisită. Se simte în vin o notă de prospețime, aciditatea se ține încă bine iar nivelul de alcool (13,4%) este acolo unde trebuie. Un vin de desert plăcut, atrăgător, care va face senzație dacă va fi servit bine răcit.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi