Vinuri Romanesti

Cotul Dunării Crâmpoșie 2011

Produsă de Intervitt, parte a grupului InterAgro, această Crâmpoșie 2011 se regăsește în gama de vinuri a producătorului zimnicean, cu un nume sugestiv: Cotul Dunării. Crâmpoșia se pare că se simte excelent pe terasele Dunării, unde dealurile molcome, solul fertil și expunerea sudică favorizează obținerea unor vinuri de calitate. Despre Crama InterVitt, o cramă nouă, tânără și cu perspective, puteți citi mai multe aici.

Cotul Dunării Crâmpoșie 2011 este un vin alb sec, ce se prezintă cu o culoare galben pai intens, limpede și cristalin, cu un nas floral discret, cotul 01ce emană note de flori de viță de vie, flori de primăvară (salcâm, tei) și un gust direct ce aduce în prim plan note acide cu arome de citrice, drojdii fine din pâine de casă.

Finalul este scurt, cu ceva tente ușor amărui și un postgust unde parcă se simte o ușoară urmă de alcool. Un vin corect, ușor, de vară, zvelt, care completează portofoliul de vinuri al Cramei InterVitt, vinurile din soiul Crâmpoșie selecționată fiind prezente și în alte game (vezi aici Nobilitas, gama premium).

Este îmbucurător faptul că tot mai mulți producători mizează pe soiuri autohtone, ce pot și trebuie să devină reprezentative pentru România. Pe lângă celelalte soiuri de struguri românești, Crâmpoșia începe să câștige teren, fiind o varietate ce merită mai multă atenție.

2 Comentarii

2 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi