Vinuri Romanesti

Cotnari Feteasca Alba 2011

“… uluitor, incepand cu frumusetea culorii galben aurii. Parfumul de mare complexitate sugereaza mirosul viei inflorite. Aroma, amintind-o pe cea a strugurelui bine copt, este imprimata cu finete si e asemenea mierii de albine. Gustul, elegant si de mare rafinament, este rezultatul unei fericite imbinari intre zaharuri, aciditate si alcool. Parfumul, aroma si gustul sunt atat de reusite, incat acest vin e cu adevarat o Feteasca Alba cu sange de Cotnari”, afirma acad. Valeriu D. Cotea despre Feteasca Alba.

Vinul este unul alb, demisec, cu o culoare galben aurie, limpede, cristalin, te intampina cu un nas ce aminteste de florile proaspete DSCN5183si fructele bine coapte de vara. Gustativ se exprima direct, cu un atac sustinut de aciditatea sa, prin arome placute de pepene galben, miere, dar si de citrice, plus ceva grapefruit pe final. Este un vin corect, un vin ce merge perfect langa preparate precum aperitive, peste, pui.

Vi-l recomandam langa o saramura de crap, una dintre cele mai sanatoase si gustoase retele romanesti. Si va mai dezvaluim secretul unei saramuri reusite: sa nu suprapreparati pestele. Carnea de peste trebuie sa ramana dulce si frageda, imbibata de sosul usor picant. Servit langa o mamaliguta, nu veti regreta alegerea.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi