Vinuri Romanesti

Cossa Di Vino 2008

Cossa Di Vino 2008 este un vin roșu sec,  cupaj din soiurile Merlot și Cabernet Sauvignon, produs de Domeniile Ostrov. Vinul nu se mai găsește în comerț, poate doar prin vinoteci. Am decis să vedem cum se prezintă ultima sticlă de Cossa Di Vino 2008 pe care o mai aveam în cramă, asta și datorită faptului că, recent, am avut la degustare, în cadrul sesiunii Clubului de Vinuri Vademecum, câteva vinuri de la Domeniile Ostrov.

Un vin prietenos, ce a evoluat în cei cinci ani și care și-a atins potențialul maxim de evoluție. S-a prezentat cu o culoare roșu închis, intens, limpede, cu un buchet ce aduce în prim plan note de cireșe coapte, coacăz roșu, ce se regăsesc și-n gust, nu atât de intens. Catifelat, fin, mătăsos, s-a deschis după ce l-am lăsat deschis în decantor aproape o oră.

Taninurile sunt delicate, regăsim ceva vanilie, alcoolul integrat, uneori aproape insesizabil (are doar 12% vol.), post-gustul mediu. Un vin prietenos, de cursă lungă, pe care-l poți savura lângă preparate din carne roșie, brânzeturi fermentate. Recomandarea noastră ar fi asocierea sa lângă o friptură de miel la tavă, asezonată cu rozmarin, ulei de măsline, usturoi și foi de dafin, gătită în vin roșu. Producătorul are și un site de comercializare a vinurilor sale, de unde puteți comanda online:vinpentrutine.ro

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi