Vinuri Romanesti

Colocviu la Roma Tămâioasă Românească 2011

Colocviu la Roma Tămâioasă Românească 2011 este un vin sec, extractiv, în nota dominantă a Tămâioasei Româneşti, cu un nas ce debutează exploziv, susținut de arome de struguri muscat bine împârguiți, cu note catifelate și gust predominant, caracteristic soiului, ce parcă se intercalează și alternează cu fructe de mango, pere bine coapte și pepene galben. Este bine susținut de aciditatea ridicată și un post-gust mediu, aromele sale umplâmd cerul gurii și lăsând o senzaţie plăcută cu o notă de grapefruit în final.

Un vin deja fanion pentru Casa de Vinuri Cotnari care, doar în câțiva ani, a demonstrat că investind în calitate se pot realiza vinuri deosebite ce pot deveni reprezentative pentru România. Prin cultivarea și vinificarea exclusivă a soiurilor de struguri românești, DSCN3257producătorul moldav promovează la nivel simbolic istoria, arta, ştiinţa şi inovaţia, concepte ce se regăsesc şi în proiectul Casei de Vinuri Cotnari, cu elemente ce fac trimitere directă către cultură şi civilizaţie, conturate pe etichetele gamei Colocviu.

Colocviu la Roma Tămâioasă Românească 2011 este un vin remarcat și medaliat la diferite concursuri naționale și internaționale de profil cu medalie de aur: Premiile de Excelenţă Vinul.ro,  Noiembrie 2012; International Wine Contest Bucharest, Iunie 2012; Strugurele de Aur – Alba Iulia, Septembrie 2012; Vinalies Internationales Paris, Martie 2013; International Wine Contest Bucharest, mai 2013; medalie de argint: International Wine Contest Chişinău, Februarie 2012.

3 Comentarii

3 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi