Vinuri Romanesti

Colocviu la Roma 2011

Dacă în 2012, moment în care cei de la Casa de Vinuri Cotnari lansau Tămâioasa Românească Colocviu la Roma 2011 – vinificată în sec, această inițiativă părea inedită și curajoasă, interesant ar fi, dacă mai aveți vreo sticlă, să vedeți cum se prezintă acum, când ne apropiem de finele anului 2015.

Dacă la debutul său dominau aromele de struguri muscat bine împârguiți, cu note catifelate și gust predominant, caracteristice soiului, completate de fructe de mango, pere bine coapte și pepene galben, acum buchetul vinului denotă un cu totul alt spectru de note evolutive, în urma învechirii în sticlă.

Și întâlnim note pregnante de flori de viță de vie, pământ reavăn, trufe, ceară, coajă de portocale, dar fără a pierde din aciditate sau prospețime. Colocviu la Roma 2011Aromele de Tămâioasă Românească s-au metamorfozat elegant în buchetul său care gustativ rămâne cu note de citrice și grapefruit pe final și un alcool bine integrat, aproape insesizabil dacă vinul este servit bine răcit.

Lângă un pui la cuptor, asezonat cu o garnitură de ciuperci brune, lucrurile s-au completat și desavîrșit perfect! Interesantă evoluția acestei Tămâioase Românești producția anului 2011, vinificată în sec. Îi acordăm 84p. Mi-aș fi dorit să mai revăd peste un an cum se prezintă vinul, dar din păcate a fost ultima sticlă din pivnița cu vinuri.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi