Vinuri Romanesti

Colocviu Busuioaca de Bohotin 2012

Casa de Vinuri Cotnari a lansat încă din primăvară, cu ocazia Târgului de Vinuri GoodWine, în gama de vinuri Colocviu, un vin rose vinificat în sec, produs din varietatea de struguri Busuioaca de Bohotin. O premieră și o surpriză plăcută totodată (cei de Casa de Vinuri Cotnari nefiind la prima experință de acest gen, cu un an în urmă lansând tot la GoodWine, Grasa de Cotnari vinificată în sec). Astfel, gama de vinuri premium s-a mai îmbogățit cu un vin ce completează elegant portofoliul de Colocvii, patru la număr.

Colocviu la Paris Busuioaca de Bohotin 2012 , se exprimă elegant, începând de la culoarea sa, de un roz deschis, asemănător foii de ceapă, limpede și transparent, cu o strălucire aparte ce denotă și trădează prospețimea acestui vin. Nasul te întâmpină cu note aromate, exotice pe alocuri, completate de nuanțele clasice de busuioc, soc și miere. La fel ca la alte soiuri aromate, te-ai aștepta să dai de ceva note dulcege în gust.

busuNumai că vinul fiind sec, aromele de grapefruit roz, busuioc, soc, fructe de lychee și citrice se împletesc perfect cu notele olfactive, asigurând o continuitate și un rafinament aparte. Un vin echilibrat, cu o aciditate medie și un postgust lung, plăcut, ce reprezintă o interesantă experință senzorială.

Poate mulți se vor întreba de ce denumirea acestei Busuioace de Bohotin Colocviu la Paris? Să nu omitem faptul că Parisul, oraşul luminilor, cu simbolul său Turnul Eifel, reprezintă una dintre cele mai cosmopolite şi romantice destinaţii ale îndragostiţilor de pretutindeni.

Vinul este artă, exact ca o operă valoroasă, unică, fie că este într-o ediţie limitată, fie că reprezintă tot ceea ce are mai bun de oferit o cramă la un moment dat. Același lucru îl simbolizează efigia simbolică a Parisului, stilizat pe eticheta sticlei și implicit calitatea vinului în sine. Vin ce se adresează celor ce vor să savureze un strop din savoarea aromelor rafinate și deosebite ale Busuioacei de Bohotin, în compania persoanei iubite. Successfull Anytime, Anywhere!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi