Vinuri Romanesti

Cocosul Dintre Vii Muscat 2011

Cramele Recas au in portofoliul de vinuri o gama de vinuri lansata anul acesta, intitulata “Cocosul dintre vii”, o continuatoare a gamei de vinuri “Cocosul”, ce se incadreaza in segmentul de preturi in jurul a 25 de lei/st. Sunt vinuri ce surprind, vinuri ce ascund arome intense, placute. Prin noua gama de vinuri “Cocosul dintre vii”, producatorul banatean tinteste segmentul mediu, plasand cumva aceste vinuri pe palierul de preturi prin intre gama Castel Huniade si gamele Sole si La Putere.

Cocosul 01Muscatul 2011, din aceasta gama de vinuri, este un vin alb, demisec, un vin tanar, proaspat, ce inmagazineaza in picaturile sale arome delicate de miere, note florale intense, unde dominante sunt cele asemanatoare Mainii Maicii Domnului. Aromele de muscat, se deschid incet, discret, in tonuri ce amintesc frumos de flori albe de primavara, si petale de trandafir, treptat evoluand spre note asemanatoare fructelor exotice si chiar celor asemanatoare de dulceata de trandafiri.

Gustul sau este proaspat, aromat, ne surprinde prin intensitatea sa, cu un rest de ceva zahar ce se simte destul de bine, asta in ciuda faptului ca vinul are o structura destul de solida, consistenta. Aciditatea sa destul de ridicata, ce sustine senzatiile dulci ale muscatului, asigura o nota completa acestui vin.Postgustul sau este lung, placut, fiind dominat tot de unele senzatii dulcege, completate de aromele initiale de fructe exotice si de grapefruit.

 

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi