Vinuri Romanesti

Cocoşul dintre Vii Chardonnay 2012

Postat in

Cramele Recaș au câștigat o Mare Medalie de Aur la Salonul Internaţional de Vinuri de la Timişoara VINVEST, cu un vin din gama „Cocoșul dintre Vii” (varietatea Chardonnay), produs în 2012. Un vin alb, sec, cu o culoare galben pai deschis, limpede şi cristalin, produs în stilul lumii noi, ce debutează la nas cu arome intense, pătrunzătoare, ce amintesc de flori de primăvară, citrice, banane şi ușor iz de iarbă.

Gustativ se prezintă în aceleași coordonate, aromele dominante sunt cele de fructe exotice, pere, fagure de miere și unt, susţinute de o aciditate vioaie, ridicată, echilibrată de notele minerale. Final este plăcut, persisitent, complet. Cu o evoluţie suficient de lungă, inclusiv în postgust, se prezintă elegant, notele de baric fiind discrete. Acestea se simt suficient cât să completeze bine vinul.

Cocoşul dintre Vii Chardonnay 2012 este un vin corect, echilibrat, ce poate fi o alegere perfectă pentru o asociere culinară cum ar fi o scrumbie la grătar (pentru că tot este sezonul scrumbiilor) sau chiar pentru masa de Paşte, dacă aveţi în gând să serviţi ceva preparate din pui, peşte sau aperitive ușoare.

 

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version