Vinuri Romanesti

Chateau Valvis Merlot 2010

Podgoria Sâmburesti, situată într-o poziția geografică privilegiată pe care o ocupă în zona dintre dealurile getice și colinele ce compun dealurile Munteniei și Olteniei, cu versanți molcomi ce coboară spre râul Olt.

Cu o zonă ce beneficiază de multe zile însorite, podgoria se întinde pe o suprafață de aproximativ 400 de ha de viță de vie, în partea nordică a judeţului Olt, lângă localitățile Sâmbureşti, Vitomireşti și Dobroteasa.

Chateau Valvis Merlot 2010Printre vinurile premium ale Domeniilor Sâmburești se află și acest Merlot, pe care-l regăsim în gama Chateau Valvis (alături de un Cabernet Sauvignon și un Chardonnay).

Chateau Valvis Merlot 2010 este un vin roșu sec, culoare roșu rubiniu închis, cu un buchet care aduce aminte de cireșe bine coapte, cireșe amare, alune, migdale, nuci.

Gustativ suprinde prin taninurile catifelate, o aciditate ce încă îl susține, note de fructe de pădure, afine, coacăze roșii, completat de arome de ciocolată.

Expresiv dar delicat, cu un final mediu, plăcut, și alcool (13%) integrat corespunzător, se recomandă a fi servit la o temperatură de 17 – 19 grade Celsius. Alături de preparate din carne roșie și brânzeturi maturate, va fi cel mai bine pus în valoare.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi