Vinuri Romanesti

Chateau Domenii Blanc 2011

Cei de la Davino îşi spun „arhitecţi de vinuri nobile”, iar în mare măsură le cam reuşeşte, vinurile produse de aceştia fiind atent lucrate, cu răbdare şi migală, devenind în timp mici capodopere în ediţie limitată. Aţi spune că avem tentaţia să folosim cuvinte mari, dar pentru cei de la Davino perfecţiunea este reprezentată de amprenta irepetabilă a timpului şi mai ales a vinului, în funcţie de an, totul fiind creat mai ales pentru cei care sunt pasionaţi şi aşteaptă cu nerăbdare să vadă cum au evoluat vinurile de la an la an.

Chateau Domenii Blanc 2011 este un cupaj din soiurile Sauvignon Blanc şi Fetească Albă, un vin sec ce se prezintă atrăgător, cu o culoare verde-gălbuie, limpede şi strălucitoare. chateau domenii ceptura 2011 01Un cupaj interesant, din două soiuri cu potenţial, Sauvignonul Blanc, cu notele sale primare, sălbatice, intense şi pătruzătoare se amestecă şi se îmblânzeşte în Feteasca Albă, cu notele sale delicate, cuminţi, florale, contopindu-se parcă într-un veritabil joc al aromelor fine.

Debutează, la primul contact cu nasul, prin arome tipice soiurilor care-l compun, notele florale şi de citrice fiind dominante, intense, pătrunzătoare. Gustul este proaspăt, natural, debordant, fructuos, echilibrat, fin şi amplu, în acelasi timp. Notele florale, asemănătoare florilor de mai, miere de salcâm, citrice, măr verde, iarbă proaspăt cosită şi puţin grapefruit pe final, sunt cele ce se amestecă într-un mix exploziv şi elegant, ce-ţi răsfaţă simţurile, susţinute fiind de un nivel al alcoolului destul de ridicat, undeva la 13.7% vol.. Un vin echilibrat, ce se vrea a fi servit bine răcit, lângă preparate din peşte, carne albă şi aperitive uşoare.

 

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi