Vinuri Romanesti

Chardonnay 2010 Terre Precieuse

Postat in

De remarcat Chardonnay-urile produse de către Domeniile Franco-Române, un producător de vinuri din zona Dealu Mare ce aduce în prim plan vinuri atent lucrate, utilizând tehnicile viticulturii ecologice (viticultura ecologică propune consumatorilor produse cât mai sănătoase, prin evitarea completă a utilizării de îngrăşăminte chimice, insecticide, fungicide şi erbicide de sinteză).

Suprafețele de vie plantate cu soiul Chardonnay sunt cultivate respectând regulile agriculturii biologice și ținând cont de fazele lunii. Sunt certificate ecologic de către societatea Ecocert International (Regulament CE 2092/9).

Am vizitat anul trecut crama și am degustat pe îndelete vinurile, alaturi de Denis Thomas, un francez ce s-a mutat în Dealu Mare din Bourgogne (Franța) și care a intuit perfect potențialul zonei și condițiile propice de a obține vinuri de calitate, el fiind cel care a pus bazele Domeniilor Franco-Române.

Chardonnay 2010 Terre Precieuse este un vin alb sec, culoare galben pai intens, cu un buchet ce surprinde plăcut, regăsind arome evoluate precum cele de flori sau fructe, învăluite de notele de lemn perfect integrat. Denotă o tipicitate foarte bună, arome fine, delicate, iar gustativ citricele sunt îmbrăcate în notele de baric și completate de onctuoazitatea specifică Chardonnay-ului. Are încă un echilibru bun între aciditate, alcool, taninurile evoluate și buchetul său. Un vin de gastronomie, ce merită savurat lângă aperitive sau preparate din pește la grătar.

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version