Vinuri Romanesti

Casa Panciu Spumant Fetească Regală și Muscat Ottonel Demisec 2012

Casa Panciu (o cramă ce continuă tradiția vinurilor produse în zona Vrancei, în localitatea Tifești, podgoria Panciu) are în portofoliul său câteva vinuri spumante pe care le-am remarcat atât la târgul de vinuri GoodWine cât și la Clubul de vinuri Vademecum.

Viile de la Panciu, scăldate de apele Putnei la vest și de cele ale Sușiței la est, poziționate mai exact pe Dealul Sârbilor, reprezintă un veritabil paradis al viței de vie, alături de particularitățile solului, umiditatea echilibrată și expunerea excelentă la soare pe care o conferă poziția geografică.

Spumantul demisec de la Casa Panciu, obținut prin fermentație naturală din cupajarea soiurilor de Fetească Regală și Muscat Ottonel, se dezvăluie cu o culoare galben pai intens și un nas floral, aromat.
Casa Panciu
Gustativ ies în evidență note de citrice și fructe coapte. Are un final echilibrat unde regăsim grappefruit-ul. Gust de intensitate medie, prezintă un perlaj fin și consistent.

Un rest de zahăr plăcut (40gr./l) și o aciditate echilibrată. Un vin corect pe care vi-l recomandăm să-l serviți bine răcit, la o temperatură de 6 – 7 grade C. Va fi o companie plăcută și va asigura mesei o notă specială și rafinată. Ii acordăm 81 de puncte.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi