Vinuri Romanesti

Casa Panciu Muscat Ottonel 2013 Dulce

Vinurile obținute la poalele Munților Vrancei surprind prin prospețime, dar mai ales prin aciditatea ridicată, specifică zonei Panciu, ce favorizează obținerea unor vinuri de calitate.

Cei de la Casa Panciu (Crama Natura) au reușit, prin investițiile realizate și grație tehnologiilor moderne să ne surprindă plăcut cu vinuri corecte, poziționate într-un palier raport calitate-preț bun.

Pe undeva trecute oarecum într-un con de umbră, vinurile dulci (cu rest de zahăr) au șarmul lor și oferă o plăcere aparte atunci când sunt servite la sfârșitul mesei, alături de preparate de desert. Astăzi vă vom supune atenției un vin de desert, dulce, obținut din strugurii soiului Muscat Ottonel.

Casa Panciu Muscat Ottonel 2013 Dulce (cu un rest de zahăr de 51g/l), se prezintă în pahar cu o culoare galben aurie, cu reflexe cristaline, limpede. Casa Panciu Muscat OttonelOlfactiv aduce în prim plan aromele clasice de muscat, regăsind flori de trandafir, caise supracopate, mango și miere.

Gustativ se simte prospețimea fructelor, din care amintim cireșele albe, dulceața de trandafiri, piersici și caise. Revigorant, chiar dacă este dulce, surprinde prin echilibrul plăcut între aciditate și prospețime.

Final lung, în aceleași note gustative. Cum spuneam, vinurile dulci au farmecul lor la sfârșitul mesei, alături de preparate de desert, servite într-o secvență logică și asociate corepunzător cu preparatele culinare.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi