Vinuri Romanesti

Casa de Vinuri Cotnari Fetească Albă 2015

Postat in

Cutia Pandorei a fost cumva redeschisă de către unii dintre producătorii autohtoni de vinuri pentru că avem deja declarat cel mai bun vin din România dar şi primul vin din România degustat de oareșce personalitate care ne-a trecul recent hotarul.

Casa de Vinuri Cotnari a reuşit să obţină o fetească albă, producţie a recoltei 2015, care surprinde plăcut prin prospeţime, complexitate şi eleganţă. Un vin alb, sec, care te întâmpină cu o culoare galben pai deschis şi arome fructate, delicate, de struguri albi, caise, pepene galben, pere împârguite şi note vegetale ce-i conferă o tentă tonică, revigorantă.

Gustativ sunt bine poziţionate citricele şi fructele de vară, fiind susţinute de o aciditate vivace şi un alcool perfect integrat. Final lung, exuberant, cu un joc de citric-floral intens, cu note uşor crispy care persistă mult timp.

Dacă ar fi să-l caracterizăm în câteva cuvinte, aş sublinia că se află în topul celor mai bune feteşti albe din România. Încercaţi, convingeţi-vă şi mai povestim pe tema asta. La Zexe, la Evaluarea Tastevin Confreria Vinului, în segmentul de preț middle level a ieșit pe primul loc.

Adică cea mai bună Fetească Albă din România (sic!).

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version