Vinuri Romanesti

Casa de Vinuri Cotnari Domenii Fetească Neagră 2011

Fetească Neagră 2011 gama Domenii, Casa de Vinuri Cotnari este un vin sec, culoare roșu rubiniu intens, tânăr, cu inflexiuni violacee pe marginea paharului, expresiv, nas ce trădează arome de fructe roșii de pădure, afine, prune, vișine coapte și ceva tușe condimentate.

Gustul se prezintă în alt registru, mult mai expresiv, taninurile încă tinere nefiind deranjante, echilibrat, pe final dezvăluindu-și aromele ferecate în sticlă, unde avem prune supracoapte, fructe roșii, un strop de cacao și de ciocolată, vanilie discretă.

Un vin tânăr, promițător, ce va fi reprezentativ pentru zona Cotnariului, mai ales că acum Feteasca Neagră s-a întors în sfârșit acasă. Am asociat-o lângă un bulz din mamăligă cu brânză de burduf și porumb copt.Casa de Vinuri Cotnari Domenii Feteasca Neagra 2011

Din cele mai vechi timpuri, străbunii noștrii se desfătau cu vinul roșu produs din soiul cunoscut ca și Fetească Neagră. Sâmburii de struguri descoperiți în amforele din vecinătățile Cotnarilor, au conturat ceea ce astăzi, indubitabil, este emblema oenologiei din România. Un spirit năvalnic, ce te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Acceptă-i provocarea…” (www.vinuricotnari.ro)

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi