Vinuri Romanesti

Casa de Vinuri Cotnari Colocviu La Atena Fetească Albă 2011

Poziționată în gama premium Colocviu, a producătorului moldav Casa de Vinuri Cotnari, Feteasca Albă a fost scoasă în lume acum 4 ani, alături de suratele sale Tămâioasă Românească, Grasă de Cotnari și Busuioaca de Bohotin, toate fiind vinificate în sec. Consecvent principiilor sale, în portofoliul Cotnari și Casa de Vinuri Cotnari nu vom regăsi decât vinuri obținute din soiuri românești.

Chiar dacă la vremea lansării sale pe piață Feteasca Albă Colocviu la Atena a fost cumva eclipsată de celelate vinuri din gamă – Tamâioasa Românească, Grasa sau Busuioaca, cel mai important test pe care-l dă este cel al timpului. oenolog.ro Casa de Vinuri Cotnari Colocviu La Atena Fetească Albă 2011 vin alb secAșa că m-am decis să verific cum a evoluat Feteasca Albă produsă în anul 2011. Așa cum vă precizam, vinul este unul sec.

Colocviu La Atena Fetească Albă 2011 are în prezent o culoare galben pai intens, buchetul de sticlă punând stăpânire pe partea olfactivă. Nu vă speriați, e de bine! La primul contact cu vinul notele sale olfactive sunt parcă dintr-un alt registru aromatic.

Avem note interesante de măsline verzi, coajă de pâine, alună de pădure, citrice (dar niște citrice mai blânde, neagresive), ierburi aromate.

oenolog.ro Colocviu La Atena Fetească Albă 2011 Casa de Vinuri Cotnari vin alb secA mai pierdut ceva din aciditate dar nu deranjează aproape deloc acest lucru. Răcit bine, vinul s-a comportat admirabil. Final lung, elegant, în care citricele și portocala confiată surprind plăcut.

S-a demonstrat încă o dată faptul că dacă ai puțină răbdare, chiar și cu un vin alb, sec, păstrat și conservat în condiții prielnice învechirii – temperatură, umiditate, lipsa vibratiilor (vinul a stat nemișcat aproape 4 ani!), poți avea satisfacții și surprize plăcute.

L-am savurat lângă niște frigărui din piept de pui cu legume de sezon. A mers de minune.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi