Vinuri Romanesti

Cantus Primus Cabernet Sauvignon 2007

Postat in

Cantus Primus 2007 (Vitis Metamorfosis) este un vin roșu sec, obținut din Cabernet Sauvignon, în nota dominantă specifică acestui soi. Adică ferm, puternic, masculin, cu taninuri frumos evoluate, alcool echilibrat, bine integrat și un buchet persistent, ce denotă o personalitate distinctă.

Produs în perioada de cooperare cu cei de la Cramele Hallewood, vinul se prezintă cu o culoare roșie rubinie intensă, plus ceva inflexiuni violacee discrete ce încă sunt surprinzătoare, dacă ținem cont de vârsta vinului.

Nasul său debutează cu un atac plăcut, în care regăsim note fine de cireșe amare, coacăze și cireșe sălbatice, iarbă uscată, dezvăluind un buchet intens și frumos evoluat.

Gustul său lasă pe papile arome rafinate de fructe de pădure, ciocolată neagră, esență de lemn dulce și vanilie, fructe confiate dar și note vegetale, asemănătoare pământului de pădure. Vinul s-a desăvârșit vreo 18 luni prin baricuri iar ulterior în sticlă și-n cramă.

Corpul său este ferm, alcoolul (13,5%) integrat, taninurile încă se simt. Eticheta sa misterioasă, cu un element distinctiv – fluturele, deși pare încărcată, dezvăluie un citat al poetului Ovidiu, Metamorfosis Cantus IV (în latină, italiană și română), care dă și numele colecției – Vitis Metamorfosis.

Alături de preparate din carne roșie, vânat sau brânzeturi fermentate va fi o asociere care-i va scoate în evidență potențialul său. Îl recompensăm cu 85p.

În prezent, Vitis Metamorfosis are un portofoliu de opt vinuri, Cantus Primus Cabernet Sauvignon, fiind produsul etalon al cramei. Portofoliul de vinuri va fi îmbogăţit cu noi produse, datorită soiurilor de struguri ce au intrat pe rod şi prin producerea unor vinuri Bio.

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version