Vinuri Romanesti

Caloian Zinfandel Alb 2015

Spiritul ritualului tradițional Caloian, ce este invocat când este nevoie de ploaie și belșug, se regăsește cumva în stropii vinului Zinfandel alb 2015, un vin care confirmă (încă din 2010) capacitatea de inovație a echipei Cramei Oprișor. Avem de-a face iarăși cu un vin alb (hai să-i spunem puțin exotic), obținut din struguri roșii, ce surprinde prin complexitatea aromelor și a gustului, cu o structură echilibrată de o aciditate bine integrată.

Din hectarul de Zinfandel (de fapt soiul italian Primitivo cultivat pe meleaguri americane care a primit această denumire) pe care-l are în păstorire, Crama Oprișor a produs încă o ediție a Zinfandelului vinificat în alb, într-un număr de 6398 sticle, pentru segmentul Horeca. oenolog.ro Crama Oprisor Zinfandel 2015Beneficiind de o etichetă stilizată, am fost curios să văd cum se prezintă vinul.

Culoare galben pai foarte deschis, te surprinde prin aromele sale fine, elegante, ce dezvăluie note florale plăcute de cireșe, vișine și o tușă de dulceață de cireșe amare.

Gustativ se simte corpolența și personalitatea Zinfandelului, regăsind arome de fructe roșii de pădure, fructe de vară bine coapte (caise) și note de sâmburi de migdale. Final plăcut, persistent, în care notele citrice vin să-l completeze exact cum trebuie.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi