Vinuri Romanesti

Caloian Rose 2014 Crama Oprișor

Postat in

Ca ritual precreştin de invocare a ploii, cu o vechime de cel puţin cinci milenii, Caloianul are partea sa sublimă, compensată, ca tot ce e ritualic. În spiritul acestui ritual tradițional, Caloianul, Crama Oprișor a decis că era timpul ca acest vin să-și facă apariția și-n varianta sa 2014, date fiind temperaturile deja văratice ce te îmbie la consumul unui pahar de vin rose.

Caloian Rose 2014, acesta este un vin sec, produs din struguri culeși de pe plaiurile Drancei (Dealurile Olteniei I.G.), cu o culoare rose mai închis, spre vișiniu.

Aromat încă de la primul contact olfactiv, domină prin note și tonuri de fructe proaspete, cireșele și căpșunile fiind completate frumos de citrice.

Vinul este susținut de o aciditate destul de ridicată, regăsim în gust aceleași citrice, fructe roșii, grapfruit pe final și note vegetale foarte discrete.

În postgust se menține proaspăt, elegant și plăcut. Putem afirma că vinul vine cu ceva nou, comparativ cu variantele din anii trecuți, având o tentă de lume nouă.

Îl vedem perfect lângă aperitive, pește, fructe de mare, paste, pizza, preparate la BBQ, fiind un vin versatil din punct de vedere al asocierilor culinare. Îi acordăm 82p.

20 Comentarii

Cele mai citite

Exit mobile version