Vinuri Romanesti

Caloian Rose 2012

Ca ritual precreştin de invocare a ploii, cu o vechime de cel puţin cinci milenii, Caloianul are partea sa sublimă, compensată, ca tot ce e ritualic. În spiritul acestui ritual tradițional – Caloianul – Crama Oprișor completează gama sa de vinuri cu același nume cu un rose.

Era și timpul ca acest vin să-și facă apariția, date fiind temperaturile văratice ce te îmbie la consumul unui pahar de rose. Despre ritualul Caloianului regăsiți mai multe aici. Revenind la vinul nostru, Caloian Rose 2012, acesta este un vin sec, produs din struguri culeși de pe plaiurile Drancei (Dealurile Olteniei I.G.), cu o culoare rose mai închis, spre vișiniu, aromat, încă de la primul nas.rose 01

Descoperi arome și tonuri proaspete de cireșe de mai și căpșune, completate frumos de note discrete citric-vegetale. Gustul are un atac inițial ce-ți induce senzații dulci, dar ulterior se estompează și evoluează interesant. Vinul este fresh, susținut de o aciditate proaspătă, regăsim și arome pure de flori viță de vie și note ierboase foarte discrete.

În postgust se menține tot așa de proaspăt, vioi, cursiv, elegant și plăcut. Un vin de vară, care dacă este servit bine răcit, va completa perfect o masă unde se pot servi diferite aperitive, minuturi, pește, brânzeturi proaspete, ușoare. Un vin ce se potrivește perfect sezonului cald, ce poate fi o alternativă plăcută la clasica bere.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi