Vinuri Romanesti

Cabernet Sauvignon 2012 Crama Oprișor

Eticheta roșie, așa cum mai este denumit acest vin, tinde să devină un simbol al Cramei Oprișor. Așa cum ne-au obișnuit de câțiva ani încoace cei de la Oprișor, iată că și ediția producției 2012 a fost lansată în cadrul unei întâlniri ca între prieteni, la care au participat numeroși profesioniști, pasionați, iubitori de vin.

Așa cum îi stă bine unui Cabernet Sauvignon și ediția din acest an se prezintă în aceleași note dominante: ferm, puternic, corpolent, direct, masculin.

Cabernet Sauvignon 2012 Crama Oprișor are o culoarea roșu închis, violaceu. Te întâmpină olfactiv cu arome intense de fructe de pădure, mure, coacăze, condimente, lemn dulce. După ceva aerare, aromatic începe să domine interesant prin note de ciocolată, piele și trufe. Atunci când îl guCabernet Sauvignon 2012 Crama Oprisor Eticheta Rosiești, inițial ai senzația că știi ce vrea să ascundă încă de la primul contact, dar pe măsură ce ai de-a face cu el îți dai seama că ai în față un vin complex, trecut prin baricuri, cu o aliură serioasă, versatil, mai greu de descifrat. Taninurile se simt încă de la primul contact (alternează și ceva taninuri verzi) fiind completate imediat de aromele de vișine, coacăze, tabac, pământ, echilibrate de senzații dulcege (de la glicerol).

Aciditatea sa îl susține bine, în echilibru cu notele sale interesante din final (în care regăsim condimente, cuișoare, chiar ceva piper roșu). Post-gust lung și interesant pentru un Cabernet Sauvignon tânăr. Personal mi se pare mai reușit decât cel de anul trecut și cu certitudine peste vreo doi-trei ani va începe să arate ce poate cu adevărat. În prezent îi acordăm 87p.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi