Vinuri Romanesti

Budureasca The Vine in Flames Fetească Neagră 2013

Așa cum ne-a obișnuit, în zilele noastre, Crama Budureasca continuă povestea viilor și vinurilor care au crescut pe meleagurile noastre de câteva mii de ani, regăsind astăzi în portofoliul său gama The Vine in Flames(viile în flăcări, mai pe românește), gamă care se și exportă, de aici și denumirea sa în engleză.

Și avem parte de o Fetească Neagră cu o culoare roșu rubiniu închis, cernelos pe alocuri, cu un nas ce aruncă arome de fructe negre confiate, prune uscate, stafide, curmale, parcă învelite blând în note discrete de vanilie și condimente, pe care l-am reanalizat recent.

Gustativ se menține în același registru aromatic, condimentele sunt mai evidente la început, la primul contact pe limbă, ulterior fructele de pădure, taninurile fine și notele de ciocolată neagră pun stăpânire pe simțurile noastre.

Final elegant, cu tușe picante (de la lemnul folosit la baricuri) ce se prelungește suficient de mult.

Un vin bine structurat, o Fetească Neagră careia îi șade bine lângă preparate din brânzeturi maturate, cârnăciori și, bineînțeles, tradiționala noastră mămăligă. Ei bine porumbul, din păcate, nu se găsea pe vremea dacilor. Iar fără o mămăliguță cu ceva brânzeturi și cârnăciori, Feteasca noastră Neagră de la Budureasca n-avea stil și distincție!

1 Comentariu

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi