Vinuri Romanesti

Budureasca Tămâioasă Românească 2015

Vinul de față se află poziționat în segmentul HoReCa, fiind unul sec, destinat gastronomiei. Este absolut de remarcat faptul că, anul trecut, vinul a fost medaliat cu mare medalie de aur la Concurs Mondial de Bruxelles 2016.

Știam vinul și nu m-am grăbit să-l analizez mai îndeaproape anul trecut, dorința mea fiind să-l văd cum se prezintă după un an de odihnă în cramă. Vinul are aproape aceași culoare culoare galben pai deschis, fără inflexiuni verzui, limpede, cristalin. Olfactiv regăsim arome proaspete, fructate precum și note florale de iasomie, salcâm, miere, soc, trandafir, ușor evoluate și mai intense parcă.

Gustativ este echilibrat, delicat pe alocuri, aromele de fructe bine coapte (pere, mere, ananas) fiind bine structurate și persistente. Citricele se simt plăcut, iar pe final, mixul de fructe coapte cu grapefruit dominant te conduce cu gândul spre un vin de gastronomie.

Are o aciditate ridicată și un nivel de alcool atât cât trebuie. Îl vedem lângă preparate din pește, frigărui din carne de pui, aperitive și fructe de mare, paste și alte preparate mai ușoare de început de masă.

Și, cum vă menționam cu alte ocazii, la un vin, totul se schimbă în mometul în care îl asociezi corespunzător, existând o legătură chimică strânsă, o sinergie între vin și mâncare, rezultând un gust și o savoare pe care nu le regăsim separat.

Nu trebuie decât să experimentați, astfel veți reuși să vă formați propriile opinii despre vin, mâncare și savoarea combinării perfecte a acestora. Numai vinuri bune vă doresc!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi