Vinuri Romanesti

Budureasca Shiraz 2011

La Târgul Internaţional de Vinuri GoodWine, din această primăvară, Budureasca a prezentat noile etichete stilizate, ce vor îmbrăca sticlele gamei cu destinația HoReCa  (și vor înlocui eticheta neagră, deja consacrată). Shiraz 2011, produs de Budureasca din prima recoltă de Shiraz, este un vin roşu, sec, ce se se prezintă cu o culoare rubiniu închis, cu reflexe violacee şi arome olfactive complexe, ce amintesc de condimente, fructe negre şi note de stejar.

Cu un gust puternic de fructe de pădure şi o bună integrare a taninilor de stejar, Shiraz este un vin robust, fructat, picant pe alocuri, piperul roșu se simte pe alocuri, gustul său fiind clar influenţat de de barique-rile prin care s-a odihnit şi de zona unde au crescut strugurii. Cu timpul, evoluţia sa va completa paleta de arome, acestea devenind mai complexe, mai interesante, rezultând un vin cu o eleganţă considerabilă şi o longevitate pe măsură. Momentan este tânăr, pe alocuri de simt la nas urme discrete de iaurt cu fructe, în fapt urme ale fermentaţiei malolactice.

bud“Calităţile unice ale climei şi ale solului din această podgorie dau culoare roşie strălucitoare şi arome puternice de fructe vinurilor roşii, iar celor albe le conferă arome florale şi un gust crocant şi fructuos. Vinurile Budureasca se adresează atât cunoscătorilor şi colecţionarilor, cât şi celor ce vor să bea un vin bun la un preţ corect, echilibrat.”

Iată cum frumos exemplifică în câteva cuvinte munca sa la Budureasca Stephen Donnelly, denumit “Vinificatorul Zburator” (The Flying Winemaker) sau “The Wine Trouble Shooter”, binecunoscut oenolog ce a petrecut ultimii 21 de ani creand vinuri de succes in California, Anglia, Ungaria, Romania, Africa de Sud si India“rolul meu este similar celui detinut de un artist raportat la opera sa, dar acuarelele mele sunt strugurii pe care ii urmaresc si ii selectionez astfel incat sa obtin vinuri remarcabile cu arome inedite. Pentru a trai cu adevarat experienta vinului, avem nevoie invariabil de un vin onest, ale carui arome vorbesc limba naturalului.”

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Oenolog.ro - Budureasca Shiraz 2012

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi