Vinuri Romanesti

Budureasca Sauvignon Blanc Demisec 2014

Postat in

Am avut ocazia, cu prilejul unei aniversări, să cunosc mai îndeaproape și această gamă de vinuri (de retail) produsă de Crama Budureasca, gazda fiind tare entuziasmată de achiziția facută, așteptând cu nerăbdare să vadă ce părere am eu despre vin. Zis și făcut! Și atunci, ne-am zis, să vedem ce avem noi aici?

Budureasca Sauvignon Blanc 2014 D.O.C. este un vin alb demisec, cu o culoare galben pai deschis, ce debutează la primul contact olfactiv cu arome florale de primăvară, regăsind flori de salcâm, soc, ulterior apar fructe exotice și note ierboase plăcute.

Se prezintă destul de echilibrat, cu un gust fructat, susținut bineînțeles de restul de zahăr. Te ademenește cu arome de citrice, măr verde și caise împârguite.

Vinul pare bine susținut de aciditate, alcoolul este integrat (dacă-l menținem la temperatură scăzută) iar finalul mediu, în care se regăsesc tușe plăcute dulci-amare și ceva mineralitate.

Servit la o temperatura de 12 grade C, l-am asociat lângă preparate din pește (somon afumat și un lup de mare la grătar). Îi acordăm 82p. Îl găsiți prin Billa pe la vreo 27 de lei, după cum ne-a precizat sărbătoritul.

Nu ascund faptul că, tot povestindu-i amicului despre vinuri, i-am stârnit interesul, invitându-l să aprofundeze mai îndeaproape subiectul. Unde? Unde altundeva decât la următoarea întâlnire a pasionaților de vinuri ce formează Clubul de Vinuri Vademecum. Așadar, vă doresc să întâlniți numai vinuri bune!

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version