Vinuri Romanesti

Budureasca Sauvignon Blanc 2013

Viile Budureasca, ce se se întind pe o suprafață de aproximativ 280 hectare (din care 250 de hectare au fost replantate), favorizate de condițiile de climă și sol din Dealu Mare, reușesc să asigure materia primă de calitate, atât de necesară obținerii unor vinuri din ce în ce mai apreciate în ultimii ani. Remarcăm contanța în calitate a vinurilor sale aceasta fiind și meritul vinificatorului Stephen Donnelly.

Budureasca Sauvignon Blanc 2013Budureasca Sauvignon Blanc 2013 (D.O.C. – C.T. – vin cu denumire de origine controlată din struguri culeși târziu) este un vin alb sec, cu o culoare galben pai deschis, ce debutează cu arome intense florale (flori de salcâm, soc) și fructe exotice.

Se prezintă cu o structura echilibrată, cu un gust fructat intens, în care regăsim note de cireșe albe, citrice, măr verde, pere coapte. Este bine susținut de o aciditate ridicată, alcool bine integrat și un post-gust lung.

Servit la o temperatura de 12 grade C, se va simți cel mai bine alături de preparate din pește, pui, paste, aperitive și brânzeturi ușoare. Îi acordăm 84p.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi