Vinuri Romanesti

Budureasca Rose Organic 2015

La Târgul Internațional de vinuri Goodwine, ediția de primăvară, am întâlnit acest rose de la Crama Budureasca, ce face parte din prima generație de vinuri obținute din vii cultivate în sistemul culturii organice (o parte a agriculturii care evită folosirea îngrășămintelor sintetice, pesticidelor, aditivilor de creștere a plantelor).

Vinul este unul sec, culoare rose provensal, obținut din struguri de Merlot. Aromele sale de căpșuni, pepene verde, petale de trandafir, completate de o notă ușor minerală, sunt proaspete, directe, cu un final mediu,oenolog.ro Budureasca Rose Organic 2015 Vin Sec unde citricele sunt la putere. Un rose clasic care dacă este bine răcit, ne va răcori în zilele de vară care parcă nu mai vin. Alcoolul este un pic cam sus (14%).

Și dacă tot există de ceva vreme o anumită efervescență în jurul vinurilor rose, Budureasca a întuit o nișă care a prins bine în ultimii ani (alimentele bio, eco, organice).

Iar iubitorii de rose au ocazia să savureze un vin obținut din struguri cultivați pe suprafețe certificate de organisme acreditate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi