Vinuri Romanesti

Budureasca Rose Magnum Demisec 2015

Faptul că acest vin rose (obţinut din soiurile Merlot 33%, Feteasca Neagra 33%, Pinot Noir 34%) vine îmbuteliat la sticlă de 1,5l nu a reuşit decât să sporească atractivitatea sa în rândul celor care s-au strâns în jurul cuptorului…la o pizza.

Până să ajungem la temperatura optimă necesară obţinerii unor pizza veritabile, ne-am delectat cu acest rose de la Budureasca (şi nu numai). Cei de la Budureasca, prin utilizarea unor tehnologii de vinificaţie moderne (presare lentă a strugurilor, răcirea mustului, fermentaţie la temperaturi joase etc.) reuşesc să obţină un plus de fructuozitate la vinurile sale.

Budureasca Rose Magnum Demisec 2015 are o culoare rose deschis, iar aromele sale te îmbie cu note delicate de fructe roşii oenolog.ro Budureasca Rose 2015 demisec Magnum(căpşuni, frăguţe, cireşe). Gustativ pare mai complex, aromele sale fructate fiind îmbrăcate parcă cu o mantie de prospeţime, cel face să pară echilibrat şi elegant. Aciditate vioaie, alcool bine integrat (mai ales dacă este bine răcit pe la 8-10˚C) şi un final mediu spre lung cu note de citrice în prim plan.

Un rose perfect de vară,
Savurat la ceas de seară,
Când s-a răcorit pe afară…
Poftim, fără să vreau mi-a ieşit cu rimă! Îl găsiţi prin online pe la vreo 67-68 de lei.

22 Comentarii

22 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi