Vinuri Romanesti

Budureasca Rose Demisec 2015

Postat in

Dacă astă vară vinurile rose au fost în vogă, fiind unele dintre preferatele noastre, puteți verifica versatilitatea acestor vinuri chiar și-n toamnă sau iarnă, fiind o opțiune perfectă pentru a mai compensa gradele celsius de afară, care acum se numără doar cu o singură cifră.

Și pentru că tot am deschis subiectul vinurilor roze, unul dintre vinurile pe care vi-l recomand este cel produs de Crama Budureasca, din recolta acesui an. L-am întâlnit recent la Târgul Internațional de Vinuri Goodwine, weekend-ul trecut, fiind curios să văd cum se prezintă un vin proaspăt, foarte tânăr.

Budureasca Rose 2015, este un vin demisec, culoarea roze pal, asemănătoare foii de ceapă, cu arome olfactive plăcute, regăsind citrice, zmeură, coajă de portocală.

Gustativ se simte excelent, aciditatea fiind la locul ei, alcoolul (12,5%) bine integrat, echilibrat, aromele de citrice și fructe de pădure fiind dominante.

Restul de zahăr îi conferă o rotunjime plăcută. Post-gustul este mediu. Îmbucurator este faptul că s-a reușit obținerea unui nivel al alcoolului mai apropiat de ceea ce trebuia să fie la un vin rose.

Îl putem servi cu aperitive, pește, pui, preparate la grătar, paste. Pănă la urmă acesta este farmecul vinului roze, versatilitatea sa în asocierea cu o multitudine de preparate culinare. Îi acordăm 81p.

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version