Vinuri Romanesti

Budureasca Rose 2015

Vremea ne mai păcălește iar primăvara lui 2016 își arată capriciile. Vrei nu vrei trebuie să-i accepți și zilele mai puțin călduroase dar poți să te bucuri atunci când temperaturile par văratice pe la prânz, mai ales la sfârșitul de săptămână. Moment prielnic să mai testezi un vin roze. Iar în drum spre destinația cu iarbă verde, am oprit firesc la cumpărături și mi-a atras atenția acest roze demisec de anul trecut, produs de către Crama Budureasca.

Să vă mai reamintesc faptul că oenologul lor, Stephen Donnelly, demonstrează că se simte excelent în Dealu Mare? Mărturie stau vinurile produse de acesta, atât albe, roșii sau rose. Dar să vedem cum este acest rose cu un mic rest de zahăr.oenolog.ro Budureasca Vin Roze 2015

Budureasca Rose 2015 – un vin demisec, obținut din struguri de Cabernet Sauvignon. Are culoare roz deschis, atragătoare, limpede, cristalină. Aromele sale sunt de fructe roșii, susținute interesant de note florale de primăvară.

Gustativ avem zmeură, agrișe roșii și arome de citrice care surprind prin prospețimea lor. Acitidate bună, nivel de alcool mediu (13%), are un final în care se simt robustețea și personalitatea Cabernet Sauvignonului. L-am savurat cu plăcere iar până să fie gata preparatele de la grătar o sticlă din acest roze s-a evaporat. Ca să vezi ce chestie! (Îl găsiți prin magazinele de retail la vreo 25-26 lei, asta dacă nu prindeți vreo promoție)

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi