Vinuri Romanesti

Budureasca Rose 2014

Postat in

A sosit vremea vacanțelor, a relaxării și a petrecerii timpului liber în natură, iar pentru sezonul estival unul dintre vinurile preferate este roze-ul. Plăcut, răcoritor, vinul roze poate fi o opțiune pentru a petrece momente reconfortante, la o terasă pe malul mării, într-o după-amiază toridă de vară.

Și pentru că tot am deschis subiectul vinurilor roze, unul dintre vinurile pe care vi-l recomand este cel produs de Crama Budureasca, din recolta anului trecut, vinificat în stil provensal.

Budureasca Rose 2014, este un vin sec, culoarea somonului, cu arome olfactive plăcute, regăsind fructe roșii, citrice, coajă de portocală.

Gustativ se simte excelent, aciditatea fiind destul de ridicată, alcoolul (13,5%) bine integrat, echilibrat, aromele de citrice și fructe de pădure fiind dominante. Post-gustul este mediu.

Îl putem servi cu aperitive de vară ușoare, pește, pui și preparate la grătar. Pănă la urmă acesta este farmecul vinului roze, versatilitatea sa în asocierea cu o multitudine de preparate culinare.

Așadar, bucurați-vă de farmecul verii în compania vinurilor roze! Îi acordăm 83p.

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version