Vinuri Romanesti

Budureasca Rhine Riesling 2012

Rieslingul este un soi de struguri albi, ce-şi are originea în regiunea Rhinegau din Germania. Este un soi aromatic de struguri, iar prin diferitele moduri de vinificare aromele sale extractive se etalează elegant, cu note de flori parfumate şi o aciditate în general ridicată. Budureasca a debutat în lumea Rieslingului cu un vin sec, Rhein Riesling 2012, fapt ce denotă preocuparea spre diversificare şi noutate, completând astfel portofoliul său de vinuri.

Budureasca Rhein Riesling 2012 este un vin plăcut, o premieră pentru Crama Budureasca, ce se prezintă elegant, cu o culoare galben strălucitor, limpede. Aromele sale se remarcă prin note distinctive şi intense de piersici şi citrice, completate de tonuri discrete ce amintesc de o luncă plină de flori multicolore. În aroma dominantă se simt note minerale şi o prospeţime debordantă, ce asigură acestui vin o notă elegantă, plăcută, alături de un postgust mediu, unde discret apar note ierboase, arome de frunză de ţelină şi de flori de viţă de vie.RR 01

Un vin foarte tânăr, şprinţar, cu o aciditate mare, ce se simte efervescentă la început, încă nu se expimă la potenţialul său. Interesant la acest vin este şi faptul că vinificatorul Stephen Donnelly s-a folosit din plin de experienţa, talentul şi dăruirea sa, ce i-au permis să valorifice potenţialul zonei Dealu Mare, producţia de vin obţinută fiind la un nivel de calitate superioară. Exact cum a reuşit şi cu acest Rhein Riesling sec, ce provine dintr-o vie tânără intrată pe rod anul trecut. Din punct de vedere al asocierilor culinare, l-am vedea cel mai bine în compania peştelui (chiar un peşte mai gras), fructe de mare, preparate din pui, aperitive, brânzeturi uşoare, bine răcit, la o temperatura de 7 – 10 grade C.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi